Volg ons op Pinterest Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
Registreren     |  

Theo van Rijn

Theo van Rijn werd geboren in Leidschendam. Hij is de achtste van negen kinderen. Al van jongs af aan bleek hij te lijden aan een totaal gebrek aan respect voor autoriteit.


‘Respect moet je verdienen door je gedrag en niet door de maatschappelijke positie die je bekleedt,’ was de vroegrijpe uitspraak die al op dertienjarige leeftijd uit zijn mond kon worden opgetekend. Die instelling zorgde ook voor een kortstondige carrière in het dagonderwijs. Toen hij vijftien jaar oud was, kwam deze tot een vroegtijdig einde. Zijn loopbaan in het avondonderwijs was ruimschoots succesvoller en reikte uiteindelijk tot de studie Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit in Leiden.


Schrijven deed hij jarenlang alleen als het strikt noodzakelijk was. Dat beperkte zich in het begin dan ook voornamelijk tot boodschappenlijstjes. Het duurde tot 2008 voordat het schrijven hem echt in zijn greep kreeg. Na zijn debuut met een verhaal in ‘Mooie kerst achter de duinen’ had Theo de smaak te pakken.


Hij organiseerde verhalenwedstrijden, waarover elders op deze site meer, en gaf de boeken in eigen beheer uit.


Daarnaast schreef hij gestaag door aan een eigen repertoire met korte, humoristische verhalen. Dat resulteerde in een tweetal bundels via de Zoetermeerse uitgeverij Free Musketeers. Over zijn verhalen sprak ooit iemand de woorden ‘Je wordt dan weleens vergeleken met Carmiggelt en Bril, maar je humor is leuker dan van die twee bij elkaar'.’ Hij reageerde daar met zijn kenmerkende laconieke wijze op met:

‘En bovendien ben ik springlevend.’


Theo was columnist bij volnieuws, recenseerde met enige regelmaat voor toneelblog.nl en was freelancer voor Noordwijk Exclusief. Daarnaast is hij eigenaar van uitgeverij LetterRijn. Met de start van dat laatste is ook zijn einde bij Free Musketeers in zicht gekomen. In de eerste helft van 2013 is zijn eerste bundel via zijn eigen uitgeverij uitgebracht. 

Bibliografie Theo van Rijn:

Bundels:
Een voorspoedig 1996 (eigen beheer, 1995)
Alle dagen zijn hetzelfde … behalve vandaag (Free Musketeers, 2010)
Vissen zonder aas (Free Musketeers, 2011)
De vrouwenfluisteraar en 48 andere waargekleurde verhalen (LetterRijn, 2014)
Theo logische beschouwing - e-book (LetterRijn, 2014)


Bloemlezingen:
Het Keerpunt (LetterRijn, 2012)
30 Openbaringen (LetterRijn, 2011)
Adrenaline (LetterRijn, 2010)
Verhalen van de straat (LetterRijn, 2009)
Mooie Kerst Achter De Duinen (RJR Publishing, 2008)

Op 26 augustus 2018 zal Het Tippelteefje, de nieuwe verhalenbundel van Theo verschijnen. Zijn eerste thriller laat nog wat langer op zich wachten.

Copyright © 2018 Uitgeverij LetterRijn