Volg ons op Pinterest Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
Registreren     |  

Peter van Beek

Biografie

Peter van Beek (1958) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Nijmegen. Hij heeft veel onderwijservaring als docent Nederlands op middelbare scholen en de Hogeschool Utrecht. Daarnaast heeft hij jarenlang geschreven voor de landelijke kranten en tijdschriften: interviews met auteurs en bekende Nederlanders, reportages en boekrecensies. Voor zijn artikelen maakte hij de fotoportretten zelf. Tussen 1985 en 2007 schreef hij acht jeugdboeken. In 2013 verscheen Drift, zijn eerste thriller, die genomineerd werd voor de Crime Zone Debuutprijs. Daarna volgden nog drie andere thrillers en de verhalenbundel Hoera, een baby!

Vanaf 2014 tot mei 2018 heeft hij lesgegeven op de Schrijversacademie en veel beginnende schrijvers begeleid.

Schrijven is voor Peter van Beek van wezenlijk belang in zijn leven. ‘Het is simpel: ik kan niet zonder. Ik houd ervan personages te ontwikkelen en plots uit te denken, en daar min of meer controle over te hebben. Alles kan ik zelf bedenken, in principe ben ik van niemand afhankelijk.’


Bibliografie

Met een dode hond kan ik niet spelen (1992)

Mijn opa is fout (1994)

Hi moet altijd mij hebben (1996)

Ik ben jouw vriend niet meer (1997)

Een ongewone tasjesdief (1999)

De jongen op het balkon (1999)

Laaiend (2004)

Mail uit Barbarije (2007)

Drift (nominatie beste debuut Crime Zone 2013)

Hoera, een baby! (2014)

Moordeiland (2015)

Zondvloed (2017)

Slagzee (2018)


In voorbereiding: ‘Cut’,  Young Adult Thriller. Verschijningsdatum vermoedelijk maart 2019.

Copyright © 2018 Uitgeverij LetterRijn