Volg ons op Pinterest Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter
Registreren     |  

Verhalenwedstrijd 2017Verborgen

Ieder mens heeft wel eens zaken waarvan hij/zij niet wil dat dit ooit bekend wordt. Veel mensen nemen dat geheim mee in het graf.  Ze hebben er alles aan gedaan om dat wat verborgen is ook altijd verborgen te houden. Soms zijn de zaken die wij willen verbergen klein en misschien zelfs wel onbenullig, een jeugdzonde, een gênante ervaring, een blunder waar je nooit meer aan wilt worden herinnerd.  Maar er zijn ook grote en duistere geheimen. Je deed iets of weet iets wat niemand anders mag weten. Het is juist dat soort geheimen dat ervoor zorgt dat je altijd in angst leeft. Angst om ooit door de mand te vallen, dat het ooit ontdekt wordt. Je doet er alles aan om het verborgen te houden, omdat jouw geheim het  leven van anderen of juist dat van jezelf voorgoed zal veranderen of zelfs verwoesten. 

Die verborgen zaken staan centraal in onze verhalenwedstrijd en het is de bedoeling dat je erover vertelt in minimaal 2500 en maximaal 4500 woorden .

Het is de bedoeling dat je een verhaal schrijft waarin het verbergen van een geheim centraal staat. Omdat het de bedoeling is om uiteindelijk tot een spannende verhalenbundel te komen, dient er in elk geval één personage te sterven. Hetzij als onderdeel van het geheim dat niet aan het licht mag komen, hetzij als onderdeel van de poging om het geheim verborgen te houden. Tegen de lamp lopen is dan ook geen vereiste.

Als je een gooi wilt doen naar een plaats in de verhalenbundel, meld je dan aan in een mail gericht aan verhalenwedstrijd@letterrijn.nl met als onderwerp Verborgen. Aanmelding is geen verplichting maar geeft ons een goede indicatie van de hoeveelheid werk voor de jury. Bovendien ontvang je dan met enige regelmaat een update van de stand van zaken.

Kijk voor meer schrijfwedstrijden op Schrijven Online
Copyright © 2017 Uitgeverij LetterRijn